Koroška - Ribnica na Pohorju

Hiša | Dvostanovanjska | 446.64 m2

165.000 €
 • Transakcija: Prodaja
 • Vrsta nepremičnine: Hiša
 • Tip nepremičnine: Dvostanovanjska
 • Velikost (neto): 288.75 m2
 • Velikost (bruto): 446.64 m2
 • Etažnost: K + P + M
 • Parcela: 1.469 m2
 • Klet/Shramba: 157.85 m2
 • Št. spalnic 6
 • Zgrajeno: 1981
 • Adaptacija: 2010
 • Stanje: Potrebno prenove
 • Regija: Koroška
 • Občina: Ribnica na Pohorju
 • Šifra: HP52

Opis

PRODAMO HIŠO BLIZU SMUČIŠČ V RIBNICI NA POHORJU IN NA KOPAH!

PRIPOROČAMO ZA INVESTICIJO IN UREDITEV APARTMAJEV!V NJEJ LAHKO BIVA VEČJA DRUŽINA ALI VEČ DRUŽIN, LAHKO PA SE PREUREDI TUDI ZA TURISTIČNE NAMENE, V APARTMAJSKE ENOTE ALI GLAMPING RESORT.

HIŠA SE NAHAJA V IDILIČNEM OKOLJU RIBNIŠKEGA POHORJA, SREDI NEOKRNJENE NARAVE, Z VELIČASTNIMI RAZGLEDI NA POHORSKE GOZDOVE IN PLANJAVE. TU SE TEMPO ŽIVLJENJA POVSEM UMIRI!

NARAVA, MIR IN ČIST GORSKI ZRAK SO PREPRIČALI ŽE MNOGE.

V Zgornjem Lehnu na Ribniškem Pohorju prodamo takoj vseljivo 3-etažno stanovanjsko hišo. 

Zaradi bližine zimsko-športnih središč v Ribnici na Pohorju in na Kopah in poletnega turizma na Ribniškem Pohorju, je lahko odlična naložbena investicija!

Najbližje smučišče se nahaja v Ribnici na Pohorju, ki je od Zgornjega Lehna oddaljeno le 4 km. Ribnica je znano zimsko-športno središče z apartmajskim naseljem, vlečnicami za odrasle in otroke ter urejenimi smučarskimi progami. Urejena smučišča se nahajajo tudi 4 km naprej, ob Ribniški koči, na višini 1507 m, ob kateri vodi tudi slovenska planinska transferzala. Pri Ribniški koči se nahaja znana pohorska smučarska tekaška pot, ki vodi do Kop, Pungarta in Kaštivnika. Kope so raj za ljubitelje zimskih športov in priljubljeno zimsko-športno središče z bogato turistično ponudbo, kjer se razne aktivnosti in prireditve odvijajo sicer skozi vse leto.

Počitnice na Ribniškem Pohorju si lahko popestrite tudi z obiskom bližnjih smučišč v Avstriji ali naravnih in kulturnih znamenitosti (Golica/Koralpe, koroška jezera z Vrbskim jezerom/Wӧrthersee, Celovec/Klagenfurt in še bi lahko naštevali

Lokacija hiše je primerna tudi za domačine zaposlene v Dravski dolini ali Avstriji. Od Lehna do Radelj, ki so razvito industrijsko in obrtniško območje, je razdalja le 17 km ter nadaljnjih 5 km do mejnega prehoda z Avstrijo. Do mesta Dravograd in mejnega prehoda z Avstrijo je okoli 30 km.

Zelo ugodna je tudi povezava z bližnjimi letališči! Mednarodno letališče v Gradcu/Flughafen Graz je oddlajeno le 80 km, letališče v Celovcu/ Flughafen Klagenfurt am Wörthersee, ki ima direktne polete v London, Dublin, Bruselj in Manchester pa 100 km.

OPIS:

Stanovanjski objekt v izmeri 446,64 m², zasnovan kot tri-etažna stanovanjska hiša, zgrajena leta 1981. Zemljišče je v velikosti 1.469 m². Temelji objekta so pasovni, armirano betonski. Nosilni zidovi pritlične etaže in mansarde so opečni, kletni pa betonski. Strop nad kletjo in pritličjem je armirano betonska plošča, v mansardi pa knauf izvedbe.

Okna so lesena s termopan zasteklitvijo.

Streha je iz alu-pločevine, obnovljena leta 2010.

Fasada je sendvič izvedbe z vmesno toplotno izolacijo in teranova ometom.

Vodovod je zasebni - zdrava pitna voda izpod Pohorja.

Ogrevanje je centralno na tekoče in trdo gorivo ter dodatno prek kotlovnice iz sosednjega objekta. Dodatno je urejeno ogrevanje z lončeno pečjo v pritličju in kaminom v mansardi.

Objekt ima lastno greznico.

Internet: optika.

Dostop do objekta je urejen prek lokalne asfaltirane ceste.

V zimskih mesecih je dostop do objekta dobro vzdrževan, cesta je redno plužena.

Stanovanjski objekt sestavljajo tri etaže: klet, pritličje in mansarda.

Kletna etaža

V kletni etaži se nahaja kurilnica s pečjo na kurilno olje (Stadler) in cisterno za kurilno olje. Ob njej je dodaten prostor za skladiščenje kuriva in goriva. Preostali del kletne etaže zavzemajo bivalne površine, ki so ločene od kurilnice. S hodnika je vhod v kuhinjo, ki je povezana z dodatnima prostoroma za shrambo živil in vrtnih pridelkov. Kuhinja, s pripadajočima prostoroma, se nahaja s severne strani etaže.

S hodnika sta dva vhoda v dvoje toaletnih prostorov, v enem je tuš kabina, v drugem pa wc.

Vogal kletne etaže zavzema velika in svetla soba, z okni obrnjenimi na vzhod in sever. Soba je zelo lepega videza in prijetna za bivanje. V celoti je obložena z lesom iz domačega okolja in tako zbuja prijetno domačnost in toplino.

Prek notranjega hrastovega stopnišča je ta etaža povezana z gornjima etažama.

V kletni etaži je tudi garaža. Uvoz v garažo je speljan direktno s ceste prek dvoriščne strani. V garaži je umivalnik in posebej odtok za vodo.

Pred uvozom v garažo stoji nadstrešek za avto.

V pritličnem delu etaže in v mansardi se nahajajo čudoviti bivalni prostori, razgibani, sproščeni, udobni. Tloris razporeditve prostorov je funkcionalen in skrbno zasnovan. Odnos do lesa je izražen na vsakem koraku.

Veliki zastekljeni prostori zbujajo veličino in odpirajo poglede na slikoviti pokrajino, ki se odpira na vse strani. Prek terase in mnogih balkonov se dogajanje v prostoru odpira navzven, na dišeče pohorske trate in krošnje stoletnih smrek. Zrak, zdravje, svoboda, dihanje!

Pritlična etaža

Vhod v pritlično etažo hiše je veličasten in poseben, urejen po lepem, širokem stopnišču iz pohorskega granita. Taka je tudi prostorna terasa, obdelana iz klesanih kamnov v vsej svoji surovi lepoti, ki jo obdajajo bujne zimzelene ciprese. Od vznožja terase urejena potka pripelje do elegantnega vrtnega paviljona.

Ob vhodu se nahaja predprostor z garderobnimi omarami, s katerega vodi kvalitetno, estetsko izdelano hrastovo stopnišče v zgornje etaže in tudi v kletno etažo. Zastekljena nihajna vrata se odpirajo na hodnik, na začetku katerega stoji velika vgradna omara. S severne strani etaže se nahaja kuhinja s shrambo. Jedilnica in dnevna soba sta prostor v enem. Drsna vrata s steklenimi polnitvami vodijo iz kuhinje v jedilnico, z izhodom na balkon na zahodni strani, iz jedilnice pa v lep in svetel dnevni prostor, z izhodom na teraso ter na vrt na južni strani etaže. Na tleh v jedilnici je položena keramika, v dnevnem prostoru so tla lepa lesena. Lončena peč krasi vogal dnevnega prostora in pričara prijetno domačnost. Ob njej so vrata z direktnim izhodom na hodnik.

S hodnika, ki zavija proti vzhodu je najprej wc. V severovzhodnem delu etaže se nahaja spalnica, nakar se hodnik usmeri proti zahodu. Tu je kopalnica s kadjo, tušem, umivalnikom in kopalniškim pohištvom v lesu. Na koncu hodnika je dodatna spalnica z izhodom na lep balkon ter velika garderobna in delovna soba.

Mansarda

Široke hrastove stopnice nas popeljejo v čudovito mansardo, s katere se odpirajo najlepši pogledi na okolico. Stopnišče pred vstopom v mansardo zaključuje praktičen in uporaben predprostor. S predprostora se odpirajo vrata na hodnik, od tam pa v kuhinjo, z lepim lesenim pultom in lesenimi opaži. Ob kuhinji je shramba. Sledi lahkoten prehod v zelo prijeten, zračen in odprt dnevni prostor, z izhodom na balkon na zahodni strani. Tla so prekrita z dokaj dobro ohranjenim lamelnim parketom. Skozi okna mansarde prihaja svetloba v notranjost prostora z vseh strani. Dnevni prostor krasi umetelno izdelan opečni kamin, vendar ogenj v njem še nikoli ni zagorel.

Hodnik se nato nadaljuje proti vzhodu. S hodnika je vhod v wc z umivalnikom. V nadaljevanju se nahaja soba z lepimi lesenimi opaži, obrnjena na vzhod. Sledi kopalnica s kadjo, umivalnikom in kopalniškim pohištvom. Na koncu hodnika, s pogledom na zahod, se nahaja spalnica z izhodom na balkon. Nasproti spalnice je garderobna in delovna soba.

V okolici hiše je urejen zelenjavni in zeliščni vrt. V tem neokrnjenem in popolnoma neonesnaženem okolju so pridelki z vrta zares biološki, neoporečni in kakovostni ter koristni za zdravje. 

Hiša je potrebna osvežitve! Ne glede na to je primerna za bivanje takoj ter pripravljena za vselitev!

 

Dodatno

 • Dodatno
  BalkonAtrijVrtTerasaKletPokrito parkiriščeParkirišče
 • Priključki
  ElektrikaVodaGreznicaTelefonOptika
 • Ogrevanje
  OljeDrvaKamin
 • Luksuz
  Lep razgledBližina naraveZelo sončnoMirna lokacija

Kontakt

Sporočite nam kaj iščete in obveščali vas bomo o sveži ponudbi!