Podravska - Maribor

Hiša | Samostojna | 257.01 m2

349.800 €
 • Transakcija: Prodaja
 • Vrsta nepremičnine: Hiša
 • Tip nepremičnine: Samostojna
 • Velikost (bruto): 257.01 m2
 • Parcela: 400 m2
 • Klet/Shramba: 66.93 m2
 • Št. spalnic 3
 • Zgrajeno: 1972/1976
 • Adaptacija: 2006/2007
 • Stanje: Vzdrževano
 • Energetska izkaznica: E
 • Šifra: HP51

Opis

NEDALEČ OD POHORSKIH GOZDOV IN ZASNEŽENIH SMUČARSKIH STRMIN, V MIRNEM IN UREJENEM NASELJU DRUŽINSKIH HIŠ, MED RADVANJSKO IN KARDELJEVO CESTO V MARIBORU, PRODAMO ČUDOVITO DRUŽINSKO HIŠO. Z ELEGANTNIM VIDEZOM IN VELIKO MERO TENKOČUTNOSTI PRI UREDITVI NOTRANJIH PROSTOROV, DOSEGA VSA PRIČAKOVANJA.HIŠA IMA IZRAZITO JUŽNO EKSPOZICIJO IN JE VEČJI DEL DNEVA OBSIJANA S SONCEM, Z NJENE ČUDOVITE JUŽNE TERASE PA JE MOŽNO UJETI POGLED TUDI NA POHORJE.

UGLEDNA DRUŽINSKA HIŠA NA IMENITNI LOKACIJI V MARIBORU!

Lokacija hiše ima nedvomno zelo veliko prednosti. Prav vse dobrine, ki jih ponuja mesto in okolica, so tako rekoč pri roki, ali pa so dostopne v samo nekaj minutah. Nahaja se blizu središča mesta, pa vendarle toliko proč, da je mestni hrup in vrvež mesta ne dosežeta. Doseže pa jo veter s pohorskih gozdov, ki ima posebno moč, saj prinaša svežino narave in vitalno energijo, potrebno za življenjsko moč in energijo.

Nič ni daleč! Vse je blizu!

Kamorkoli se lahko podate peš ali s kolesom, bodisi v center mesta ali na sprehod med bujne pohorske gozdove. Zimska rekreacija na zasneženih pohorskih strminah je lahko prav posebno doživetje. V neposredni bližini je na razpolago veliko zelenih površin in veliko terenov za organizirano vadbo: športna dvorana, teniško igrišče, bike park, pohodne poti, kolesarske poti ter smučarski tereni na Pohorju. Pri roki je skorajda vse, kar potrebujete v vsakdanjem življenje: vrtec, osnovna šola, knjižnica, zdravstveni dom, pošta, banka, lekarna, drogerija, pokrita tržnica ter razne trgovine in nakupovalni centri: Europark Maribor, Mercator center Maribor ter Supernova (Qulandia).

Javni avtobusni prevoz je dobro organiziran, avtobusna postajališča se nahajajo v bližini, le nekaj korakov stran od hiše, do avtocestnega priključka pa je le kakšen kilometer in pol.

Gradnja hiše sega v leto 1972, z dozidavo v letu 1976. Hiša je dobro vzdrževana in čedna in takšen je tudi njen interier ter okolica hiše. Parcela, na kateri hiša stoji, je v izmeri 400 m².

Ograjen vrt z dvema velikima terasama je lepo urejen in skrbno negovan. Prostora za sprostitev, uživanje in druženje na prostem je v izobilju.

Hiša obsega 3 etaže: pritličje, na katerega se navezuje prizidek hiše, 1. etažo in kletni prostor.

Glavni vhod v hišo je z ulične strani.

Pritlična etaža ima prefinjen tloris. Prostori se lepo dopolnjujejo in prehajajo neovirano drug v drugega V pritlični etaži se nahaja stopnišče s hodnikom, ki vodi v kuhinjo z jedilnico s kakovostnim, po meri izdelanim hrastovim pohištvom. Jedilnica je povezana s sobo, ki trenutno služi kot delovni prostor. Sledi zelo prijetna, prostorna in svetla dnevna soba z vgrajenim kaminom, iz katere je izhod na pokrito teraso. Zgodba zase je čeden toaletni prostor z dvema kopalniškima elementoma - WC-školjko in umivalnikom. Urejen je tako, da naravnost vabi, da v njem preživite več časa kot je to običajno in potrebno.  

Bivalna površina v pritlični etaži, vključno s teraso, je 79,91 m², ta pa se navezuje na dodatno teraso na zahodni strani velikosti 14,32 m², pod katero se nahaja dodatna garaža.

Kletna etaža vključuje raznolike, potrebne in koristne prostore. Poleg izjemno prijetne sobe za druženje in zabavo, za delo, ali za igranje instrumentov, meditacijo in sprostitev, so v njej še savna, toaletni prostor več prostorov za shranjevanje ter garaža. Vsi prostori v kletni etaži imajo okna. Tu je še vinska klet z zanimivim izborom vin. S hodnika kletne etaže je nato dostop v kurilnico in v delovni prostor, izhod na vrt s teraso, na koncu hodnika pa še neposredni izhod v garažo. Z ulične strani, pred vhodom v garažo, je urejen dodatni prostor za parkiranje avtomobila.

Kletna etaža je velikosti 66,93 m².

1. nadstropje je povezano z udobnimi stopnicami, ki vodijo s hodnika v pritličju. Tloris bivalnih prostorov v 1. nadstropju je prav tako funkcionalen in tekoče prehoden. Z južne strani se nahajata 2 spalnici, obe z izhodom na balkon, od koder se odpira čudovit pogled na Pohorje. V sosednji sobi se nahaja še priročna in zelo uporabna garderobna soba. Na začetku hodnika je delovna soba. Na nasprotni strani je prostorna in svetla kopalnica, estetsko pregrajena v posamezne kopalniške enote. Ob vhodu v kopalnico je nameščen kopalniški blok z dvema umivalnikoma, sledita diskretno pregrajena tuš kabina ter prostor z WC-školjko in bidejem. Pod oknom, na robu kopalnice se nahaja velika in udobna obzidana kad.

Bivalni prostori v 1. nadstropju, vključno za balkonom, so velikosti 81,53 m².

Izbran okus, komoditeta in kvaliteta bivanja sta občutni na vsakem koraku. Razlogov za odlično počutje znotraj hiše in zunaj nje, nikoli ne zmanjka.

Hiša je grajena z opeko, z zidovi debeline 40 cm. Okna v bivalnih prostorih so lesena, vezane izvedbe z dvojnim steklom.

Urejeni so: elektro priključek, mestni vodovod, mestna kanalizacija, CATV, internet.

Ogrevanje je centralna kurjava na olje.

V letu 2006 je bila obnovljena fasada, leta 2007 pa je bila zamenjana strešna kritina, tipa polikarbonatna valovitka.

Hiša je vpisana v zemljiško knjigo in je brez bremen. Ima urejeno gradbeno dokumentacijo.

Hiša je vseljiva po dogovoru.

Dodatno

 • Dodatno
  AtrijVrtTerasaKletParkiriščeBalkon
 • Priključki
  ElektrikaVodaKanalizacijaTelefonKabelski priklj.Optika
 • Ogrevanje
  OljeKaminKlima
 • Lega
  SeverJugVzhodZahod
 • Luksuz
  SavnaLep razgledBližina naraveZelo sončnoKlima

Kontakt

Sporočite nam kaj iščete in obveščali vas bomo o sveži ponudbi!