Koroška - Ribnica na Pohorju

Hiša | Dvostanovanjska | 446.64 m2

192.500 €
 • Transakcija: Prodaja
 • Vrsta nepremičnine: Hiša
 • Tip nepremičnine: Dvostanovanjska
 • Velikost (neto): 288.75 m2
 • Velikost (bruto): 446.64 m2
 • Parcela: 1.469 m2
 • Klet/Shramba: 157.85 m2
 • Št. spalnic: 6
 • Zgrajeno: 1981
 • Adaptacija: 2010
 • Stanje: Potrebno prenove
 • Šifra: HP1680

Opis

ČUDOVITA STANOVANJSKA HIŠA V IDILIČNEM OKOLJU RIBNIŠKEGA POHORJA, SREDI NEOKRNJENE NARAVE, Z VELIČASTNIM RAZGLEDOM NA POHORSKE GOZDOVE IN PLANJAVE!Si želite živeti v stiku z naravo, v idiličnem, umirjenem okolju, sredi neokrnjene narave? V Zgornjem Lehnu, v lahko dostopnem, majhnem in prijetnem naselju čudovitega Ribniškega Pohorja prodamo stanovanjsko hišo. Očarani boste nad prelepo okolico hiše! Hiter življenjski tempo kot da se nenadoma ustavi ob pogledu na prelepe pohorske gozdove.

Ob pogledu na prelepe pohorske gozdove in planjave umirite misli in najdete navdih in inspiracijo v življenju! Ta hiša navdušuje v vseh pogledih. V njej boste zlahka zaživeli!

Hiša bi lahko bila tudi odlična naložbena investicija, predvsem v turistične namene, z ureditvijo nastanitvenih kapacitet in trendovskega glamping resorta.

Najbližje smučišče je v Ribnici na Pohorju, ki je od Zgornjega Lehna oddaljeno le 4 km. Ribnica je znano zimsko-športno središče z apartmajskim naseljem, vlečnicami za odrasle in otroke ter urejenimi smučarskimi progami. Urejena smučišča se nahajajo tudi 4 km naprej, ob Ribniški koči, na višini 1507 m, mimo katere vodi slovenska planinska pot. Ob Ribniški koči je speljana znana pohorska smučarska tekaška pot, ki vodi do Kop, Pungarta in Kaštivnika. Kope so raj za ljubitelje zimskih športov in priljubljeno zimsko-športno središče z bogato turistično ponudbo, kjer se razne aktivnosti in prireditve odvijajo skozi vse leto.

Počitnice na Ribniškem Pohorju je možno popestriti tudi z obiskom smučišč ali pohodnih poti v Avstriji. Znana Golica/Koralpe niso prav daleč. Posebno doživetje je vrhunska turistična ponudba bližnje avstrijske Koroške. Čudovita koroška jezera, predvsem Vrbsko jezero  /Wӧrthersee, očarajo vsakogar.

Lokacija stanovanjske hiše je ugodna za zaposlene v Dravski dolini ter dnevne migrante v Avstrijo. Od Lehna do Radelj, ki so danes razvito industrijsko in obrtniško območje, je razdalja le 17 km ter nadaljnjih 5 km do mejnega prehoda z Avstrijo. Do mesta Dravograd je 31 km.

Ugodna je tudi povezava z bližnjimi letališči! Mednarodno letališče v Gradcu / Flughafen Graz je oddlajeno samo 80 km, letališče v Celovcu / Flughafen Klagenfurt am Wörthersee, z direktnimi leti v London, Dublin, Bruselj in Manchester, pa 100 km.

OPIS:

Stanovanjski objekt v izmeri 446,64 m², zasnovan kot tri-etažna stanovanjska hiša, zgrajena leta 1981. Zemljišče je v velikosti 1.469 m². Temelji objekta so pasovni, armirano betonski. Nosilni zidovi pritlične etaže in mansarde so opečni, kletni pa betonski. Strop nad kletjo in pritličjem je armirano betonska plošča, v mansardi pa knauf izvedbe.

Okna so lesena s termopan zasteklitvijo.

Streha je iz alu-pločevine, obnovljena leta 2010.

Fasada je sendvič izvedbe z vmesno toplotno izolacijo in teranova ometom.

Vodovod je zasebni - zdrava pitna voda izpod Pohorja.

Ogrevanje je centralno na tekoče in trdo gorivo ter dodatno prek kotlovnice iz sosednjega objekta. Dodatno je urejeno ogrevanje z lončeno pečjo v pritličju in kaminom v mansardi.

Objekt ima lastno greznico.

Internet: optika.

Dostop do objekta je urejen prek lokalne asfaltirane ceste.

V zimskih mesecih je dostop do objekta dobro vzdrževan, cesta je redno plužena.

Stanovanjski objekt sestavljajo tri etaže: klet, pritličje in mansarda.

Kletna etaža

V kletni etaži se nahaja kurilnica s pečjo na kurilno olje (Stadler) in cisterno za kurilno olje. Ob njej je dodaten prostor za skladiščenje kuriva in goriva. Preostali del kletne etaže zavzemajo bivalne površine, ki so ločene od kurilnice. S hodnika je vhod v kuhinjo, ki je povezana z dodatnima prostoroma za shrambo živil in vrtnih pridelkov. Kuhinja, s pripadajočima prostoroma, se nahaja s severne strani etaže.

S hodnika sta dva vhoda v dvoje toaletnih prostorov, v enem je tuš kabina, v drugem pa wc.

Vogal kletne etaže zavzema velika in svetla soba, z okni obrnjenimi na vzhod in sever. Soba je zelo lepega videza in prijetna za bivanje. V celoti je obložena z lesom iz domačega okolja in tako zbuja prijetno domačnost in toplino.

Prek notranjega hrastovega stopnišča je ta etaža povezana z gornjima etažama.

V kletni etaži je tudi garaža. Uvoz v garažo je speljan direktno s ceste prek dvoriščne strani. V garaži je umivalnik in posebej odtok za vodo.

Pred uvozom v garažo stoji nadstrešek za avto.

V pritličnem delu etaže in v mansardi se nahajajo čudoviti bivalni prostori, razgibani, sproščeni, udobni. Tloris razporeditve prostorov je funkcionalen in skrbno zasnovan. Odnos do lesa je izražen na vsakem koraku.

Veliki zastekljeni prostori zbujajo veličino in odpirajo poglede na slikoviti pokrajino, ki se odpira na vse strani. Prek terase in mnogih balkonov se dogajanje v prostoru odpira navzven, na dišeče pohorske trate in krošnje stoletnih smrek. Zrak, zdravje, svoboda, dihanje!

Pritlična etaža

Vhod v pritlično etažo hiše je veličasten in poseben, urejen po lepem, širokem stopnišču iz pohorskega granita. Taka je tudi prostorna terasa, obdelana iz klesanih kamnov v vsej svoji surovi lepoti, ki jo obdajajo bujne zimzelene ciprese. Od vznožja terase urejena potka pripelje do elegantnega vrtnega paviljona.

Ob vhodu se nahaja najprej predprostor z garderobnimi omarami, s katerega vodi kvalitetno, estetsko izdelano hrastovo stopnišče v zgornje etaže in tudi v kletno etažo. Zastekljena nihajna vrata se nato odpirajo na hodnik, na začetku katerega stoji velika vgradna omara. S severne strani etaže se nahaja kuhinja s shrambo. Jedilnica in dnevna soba sta prostor v enem. Drsna vrata s steklenimi polnitvami vodijo iz kuhinje v jedilnico, z izhodom na balkon na zahodni strani, iz jedilnice pa v lep in svetel dnevni prostor, z izhodom na teraso ter na vrt na južni strani etaže. Na tleh v jedilnici je položena keramika, v dnevnem prostoru so tla lepa lesena. Lončena peč krasi vogal dnevnega prostora in pričara prijetno domačnost. Ob njej so vrata z direktnim izhodom na hodnik.

S hodnika, ki zavija proti vzhodu je najprej wc. V severovzhodnem delu etaže se nahaja spalnica, nakar se hodnik usmeri proti zahodu. Tu je kopalnica s kadjo, tušem, umivalnikom in kopalniškim pohištvom v lesu. Na koncu hodnika je dodatna spalnica z izhodom na lep balkon ter velika garderobna in delovna soba.

Mansarda

Široke hrastove stopnice nas popeljejo v čudovito mansardo, s katere se odpirajo najlepši pogledi na okolico. Stopnišče pred vstopom v mansardo zaključuje praktičen in uporaben predprostor. S predprostora se odpirajo vrata na hodnik, od tam pa v kuhinjo, z lepim lesenim pultom in lesenimi opaži. Ob kuhinji je shramba. Sledi lahkoten prehod v zelo prijeten, zračen in odprt dnevni prostor, z izhodom na balkon na zahodni strani. Tla so prekrita z dokaj dobro ohranjenim lamelnim parketom. Skozi okna mansarde prihaja svetloba v notranjost prostora z vseh strani. Dnevni prostor krasi umetelno izdelan opečni kamin, vendar ogenj v njem še nikoli ni zagorel.

Hodnik se nato nadaljuje proti vzhodu. S hodnika je vhod v wc z umivalnikom. V nadaljevanju se nahaja soba z lepimi lesenimi opaži, obrnjena na vzhod. Sledi kopalnica s kadjo, umivalnikom in kopalniškim pohištvom. Na koncu hodnika, s pogledom na zahod, se nahaja spalnica z izhodom na balkon. Nasproti spalnice je garderobna in delovna soba.

V okolici hiše je urejen zelenjavni in zeliščni vrt. V tem neokrnjenem in popolnoma neonesnaženem okolju so pridelki z vrta zares biološki, neoporečni in kakovostni ter koristni za zdravje. 

Hiša je potrebna osvežitve, vendar je ne glede na to primerna za prijetno bivanje takoj in prav tako za takojšnjo vselitev!

Za ogled pokličite: Vlasta, 041 792 097!

Dodatno

 • Dodatno
  Balkon Atrij Vrt Terasa Klet Pokrito parkirišče Parkirišče
 • Priključki
  Elektrika Voda Greznica Telefon Optika
 • Ogrevanje
  Olje Drva Kamin
 • Luksuz
  Lep razgled Bližina narave Zelo sončno Mirna lokacija

Kontakt

Sporočite nam kaj iščete in obveščali vas bomo o sveži ponudbi!