Podravska - Duplek

Hiša | Dvostanovanjska | 317.66 m2

259.900 €
 • Transakcija: Prodaja
 • Vrsta nepremičnine: Hiša
 • Tip nepremičnine: Dvostanovanjska
 • Velikost (bruto): 317.66 m2
 • Parcela: 1094 m2
 • Klet/Shramba: 69.23 m2
 • Št. spalnic: 4
 • Zgrajeno: 1967
 • Adaptacija: 2004
 • Stanje: Obnovljeno
 • Energetska izkaznica: Ni podatka
 • Šifra: HP1676

Opis

Na eni najbolj vabljivih lokaciji v naselju Spodnji Duplek, 12 km od Maribora, prodamo samostojno in lepo vzdrževano dvo-stanovanjsko hišo, zgrajeno leta 1967 in v celoti obnovljeno leta 2004, velikosti 317,66 m².

Na eni najbolj vabljivih lokaciji v naselju Spodnji Duplek, 12 km od Maribora, prodamo samostojno in lepo vzdrževano dvo-stanovanjsko hišo, zgrajeno leta 1967 in v celoti obnovljeno leta 2004, velikosti 317,66 m². Hiša se nahaja na lepi, urejeni in prostorni parceli, v izmeri 1.094 m². Primerna je za zelo veliko, več-člansko družino, kot tudi za dve družini, saj omogoča bivanje v dveh ločenih stanovanjskih enotah. Bivalni del vsake etaže je v izmeri cca 90,00 m² površine.

Hišo obdaja čudovit vrt s prostrano zelenico, raznovrstno okrasno in sadno drevje. V današnjih kriznih časih je posebej dobrodošel zelenjavni in zeliščni vrt, saj omogoča samooskrbo s svojimi vrtninami in zelišči.

Sicer pa je vrta namenjen uživanju in to prav v vseh letnih časih, saj je možnosti za rekreacijo, zabavo in druženje s prijatelji veliko. V pokritem vrtnem paviljonu lahko poseda večje število povabljenih gostov, na razpolago je prostor za piknik, vrtni žar in lasten studenec.

Ob vročih poletnih popoldnevih pa se življenje premakne pod brajde in krošnje dreves na drugi strani hiše, kjer se lahko ob zvokih čričkov prepustite lepotam vrtnega ambienta.  

Posebej vabljiva je velika urejena zelenica za hišo, kjer se nahaja tudi bazen. Tam lahko človek najde mir in sprostitev, poležava na travniku ali na udobnem ležalniku, ob romantičnih poletnih večerih pa se prepusti čarobni svetlobi in pojemajočim žarkom sončnega zahoda.

Tik ob hiši stoji gospodarsko poslopje. V njem se najde priročna mizarska delavnica, shramba za vrtno orodje in druge pripomočke, pa še marsikaj. Ob mizarski delavnici je samostojen vhod v posebej ločen prostor za dimljenje mesa.

V sklopu gospodarskega poslopja se nahaja še toaletni prostor z wc-jem in umivalnikom. Del gospodarskega poslopja je še podstrešje. Velikost objekta je 31,37 m².

Pritlična etaža

Pritlična etaža je v izmeri 90,20 m². Vhod v pritlično etažo vodi po nekaj stopnicah in nato skozi glavni vhod v hišo, dostop pa je možen tudi z vrtne strani. Majhen predprostor vodi na hodnik z garderobo. Od tam je vstop v kopalnico z umivalnikom, tuš kadjo, bidejem, wc školjko in ostalim kopalniškim pohištvom. Sledi hodnik, s katerega so speljane stopnice v zgornjo etažo. S tega hodnika je prav tako dostop v kuhinjo z jedilnico in naprej, v lep dnevni prostor z izhodom na balkon. Na koncu hodnika je spalnica, vrata na hodniku tik ob spalnici pa vodijo na vrt.

Mansarda  

S pritlične etaže je dostop po notranjem stopnišču v zgornjo etažo oz. v mansardo. Drug, povsem samostojen vhod v hišo, se nahaja z vrtne strani hiše. 

Ambientalna razporeditev bivalnih prostorov v zgornji etaži je precej razvejana in pestra. Zelo lepa in velika je soba, locirana na severni strani etaže, nekoliko separirana od ostalega dela etaže. V njej je urejena čudovita spalnica, ki ji pripada tudi precej velik in prostoren balkonom.

Nekaj korakov po hodniku naprej je še ena spalnica, v kateri je tudi otroška postelja. Nasproti nje je kopalnica z masažno tuš kadjo, umivalnikom, kopalniško opremo in wc-jem.

S hodnika sledi vstop v kuhinjo z jedilnico in nato v dnevno sobo z izhodom na balkon.

Zanimiva je nadaljnja razporeditev prostora. Z dnevne sobe se ležerno spuščajo stopnice navzdol, ki vodijo v svetel dnevni prostor na jugo-zahodni strani hiše, kjer se nahajajo terase in vrt. Tukaj je tudi izhod iz zgornje etaže na vrt in na dvorišče oziroma samostojen vhod v zgornjo etažo.

Velikost mansarde je 86,94 m². Bivalni del s teraso nad garažo, ki je izveden kot medetaža je skupne velikosti 36,89 m².

Klet   

Zgodba zase je klet, ki ni samo navadna klet. Že sam vhod v klet nakazuje na dosti širšo namembnost kletnih prostorov, do katerih vodijo široke kamnite stopnice, ki so   ob straneh obložene z lepim klesanim kamnom. V kleti je prostor za druženje in zabavo, tam je tudi vinska klet, prostor za hrambo raznih živil, specialni prostor za ozimnico (jabolka, krompir …) in priročna kuhinja s pultom za predelavo mesa. V kletnih prostorih se nahaja še garaža ter kurilnica s hrambo drv in pečjo na kurilno olje, drva ali brikete, znamke Eurotherm, iz leta 2015. Velikost kleti je 69,23 m².

Razlogov za prijetno bivanje in dobro počutje je veliko!

Celoten objekt je kvalitetne izvedbe. Zgrajen je z opeko. Fasada je Demit izvedbe. Streha je lesena dvokapnica krita s tegolo.

Okna so plastična z zasteklitvijo termopan.

Talne obloge so laminat in keramika.

Ogrevanje je na centralno kurjavo na kurilno olje, drva ali lesne brikete.

Za ogled pokličite: 041/792 097 Vlasta

Dodatno

 • Dodatno
  Balkon Vrt Klet Parkirišče
 • Priključki
  Elektrika Voda Kanalizacija Telefon Kabelski priklj.
 • Ogrevanje
  Olje Biomasa
 • Luksuz
  Klima Bazen Lep razgled Bližina narave Zelo sončno

Kontakt

Sporočite nam kaj iščete in obveščali vas bomo o sveži ponudbi!