Podravska - Maribor

Hiša | Dvostanovanjska | 236 m2

249.500 €
 • Transakcija: Prodaja
 • Vrsta nepremičnine: Hiša
 • Tip nepremičnine: Dvostanovanjska
 • Velikost (bruto): 236 m2
 • Parcela: 1685 m2
 • Klet/Shramba: 18.25 m2
 • Zgrajeno: 1973
 • Adaptacija: delno 2016
 • Stanje: Delno obnovljeno
 • Energetska izkaznica: F
 • Šifra: HP1665

Opis

V Mariboru, na čudoviti in sončni legi nad reko Dravo in hidrocentralo Mariborski otok, kjer so nekoč prevladovali vinogradi, prodamo dvostanovanjsko hišo v izmeri 236 m² z dvema balkonoma skupne površine 36,30 m2. Lokacija hiše je zares izjemna! Njena prednost je bližina samega središča mesta in s tem vse mestne infrastrukture, istočasno pa je odmaknjena od mestnega vrveža in mestnega hrupa. Nahaja se na levem bregu reke Drave, nedaleč od lokalne ceste, v mirnem, prijetnem in kulturnem okolju zasebnih hiš. Dostop do hiše je enostaven in hiter, urejen po asfaltnem cestišču.

Hiši pripada stavbno zemljišče velikosti 853 m² ter kmetijsko zemljišče z opuščenim vinogradom v izmeri 832 m². Na dvorišču pred hišo je urejen parkirni prostor s pokritim nadstreškom. Ob dvorišču so urejene cvetlične grede, okoli hiše pa se razprostira travnik in zelene površine. Nekaj je sadnega drevja in okrasnih rastlin.

Pri gradnji je posebej izražena skrb za varnost hiše. Poudarek je na ustrezni protipotresno varni gradnji hiše. Hiša je v celoti podkletena. Zidne konstrukcije so statične in protipotresno utrjene. Vgrajene so tri betonske plošče in protipotresni stebri, še posebej utrjena pa je severna stran kletne etaže z armirano betonsko konstrukcijo debeline 40 cm. Zidovi  kletne etaže so grajeni iz betonskih zidakov, preostale etaže pa z opeko.

Hiša je bila zgrajena leta 1973 in sicer v treh etažah, K+P+1. V posameznih etažah se nahajajo veliki, svetli in prostorsko razvejani bivalni prostori, ki neovirano prehajajo drug v drugega, brez občutka utesnjenosti. Družinskim članom tako omogočajo umik, počitek, branje ali gledanje televizije.

Kletna etaža je v izmeri 77,65 m2, pritlična ima 79,09 m2 bivalne površine ter balkon 18,15 m2, nadstropje 79,26 m2 bivalne površine in balkon 18,15 m2. Vse tri etaže so med seboj povezane z notranjim stopniščem, dostop do posameznih etaž pa je urejen prav tako prek zunanjih stopnic in skozi vhod, v vsako etažo posebej.

Kletna etaža je delno vkopana v zemljo in obsega več prostorov. Vhod v to etažo je z ulične strani in po hodniku, ki vodi v dnevno sobo s kuhinjo, ki sta pravzaprav zasnovani kot klubski prostor ali prostor za druženje. Sledi spalnica, nato pa par stopnic, ki vodijo v prijeten prostor za sprostitev in uživanje v jacuzziju z masažnim bazenom, v katerem se lahko hkrat razvaja pet oseb. Skozi dnevno sobo s kuhinjo oziroma klubski prostor je vstop na notranji hodnik z notranjim stopniščem, ki povezuje vse etaže hiše. V nadaljevanju hodnika je toaletni prostor, shramba ter kurilnica s pečjo na trdo gorivo ter prostor z dodatno pečjo na tekoče gorivo.

Bivalna etaža v pritličju obsega sledečo razporeditev prostorov: vhod v hišo zaščiten z vetrolovom, sledi hodnik s prehodom na stopnišče v zgornji in spodnji del etaže. S hodnika je vhod v zelo prijetno in svetlo dnevno sobo z izhodom na balkon, ki se razteza v dolžini 12,80 m. Z balkona se odpira čudoviti pogled na Pohorje, Bellevue in prelepe pohorske gozdove. Ob dnevni sobi je kuhinja z jedilnico, z druge strani dnevne sobe pa spalnica. S hodnika je vstop v kopalnico s tušem, umivalnikom in WC-jem.

Bivalna etaža v nadstropju obsega hodnik z notranjim stopniščem, tri spalnice, kabinet, kopalnico in večji balkon. Dostop v etažo je možen prav tako po zunanjem stopnišču.

Hiša je kvalitetne protipotresne in opečne gradnje. Fasada je klasični omet.

V nadstropju je bila leta 2016 izvedena notranja izolacija (5 cm).

Pod hišo je izvedena kvalitetna drenaža.

V letu 2014 je bila zamenjana kritina z rebrasto pločevino s 3-centimetrsko izolacijo.

Okna so plastična, razen v nadstropju kjer solesena (Jelovica).

Talne obloge: laminat, keramika, ponekod je položen tapison.

Ogrevanje je urejeno na centralno peč na olje in posebej na centralno peč na drva.

Hiša je zgrajena po projektu in v skladu z gradbenim dovoljenjem.

Hiša je prosta vseh bremen in vseljiva po dogovoru.

Notranja oprema hiše je stvar dogovora.

 

 

Dodatno

 • Dodatno
  Balkon Klet Pokrito parkirišče
 • Priključki
  Elektrika Voda Kanalizacija Optika
 • Ogrevanje
  Plin Biomasa
 • Lega
  Jug
 • Luksuz
  Wellness Lep razgled Bližina narave Zelo sončno Mirna lokacija

Kontakt

Sporočite nam kaj iščete in obveščali vas bomo o sveži ponudbi!