Podravska - Šentilj

Hiša | Dvostanovanjska | 325.38 m2

295.000 €
 • Transakcija: Prodaja
 • Vrsta nepremičnine: Hiša
 • Tip nepremičnine: Dvostanovanjska
 • Velikost (bruto): 325.38 m2
 • Parcela: 1800 m2
 • Klet/Shramba: 43.14 m2
 • Št. spalnic: 5
 • Zgrajeno: 1994
 • Stanje: Novogradnja
 • Šifra: HP1658

Opis

Na čudoviti in idilični lokaciji, z lepim panoramskim razgledom na Pesniško dolino in okoliške hribe, prodamo dvostanovanjsko hišo, v skupni izmeri 325,38 m2. Urejena in prostorna parcela, na kateri se hiša nahaja, je v izmeri 1.800 m2.

Sveže in čisto ozračje, veliko zelenih površin, privlačno bivalno okolje in kakovostno bivanje so poglavitne prednosti nepremičnine.

Sončna in mirna lega je primerna zlasti za tiste, ki potrebujejo mir in popolno zasebnost. V njeni neposredni okolici ni stanovanjske soseske niti sosedov. Ob tem pa je enostavno in hitro dostopna ter blizu urbanih središč z vso infrastrukturo in odlično prometno povezavo.

V bližini je moderna železniška postaja ob progi Maribor – Šentilj – Avstrija. Oddaljenost do Pesnice in Pesniškega rondoja ter avtocestnih priključkov je približno 7 km, do Šentilja in Mednarodnega mejnega prehoda Šentilj pa slabe 4 km.

Od krajevne ceste Maribor – Šentilj do same lokacije nepremičnine je približno 1,0 km. Do nepremičnine vodi asfaltno cestišče, ki je približno 500 metrov pred vhodom na posestvo izključno v zasebni uporabi.

Dostop do hiše in prvi vtis je prav veličasten. Posestvo je v celoti skrbno ograjeno, vhod pa varujejo elegantna drsna vrata. Obširen asfaltni dovoz je nato izpeljan vse do hiše, kjer je na voljo veliko prostora za parkiranje več avtomobilov. Sicer pa prevladujejo zelene površine, predvsem travniki, nekaj je sadnega drevja in orehov, zelenjavni vrt, nizko okrasno grmičevje ter par iglavcev, onkraj parcele pa je še majhen gozd.

Tloris hiše sestoji iz treh etaž in sicer pritličje s kletnimi prostori, 1. nadstropje in mansarda.

V pritličnem delu etaže s kletnimi prostori se nahaja enosobno stanovanje, shramba, pralnica, kurilnica ter garaža. Dostop v stanovanjski del pritlične etaže je skozi vhod, ki je v nivoju terena. Povezava do stanovanja in kletnih prostorov pa je omogočena tudi po stopnišču v notranjosti hiše.  

Enosobno stanovanje je v izmeri 50,56 m2 in obsega predprostor, kuhinjo z jedilnico, dnevno sobo s spalnico ter toaletni prostor. Na nasprotni strani hodnika se nahaja kletni prostor, napol vkopan v hrib. Kletna temperatura omogoča hrambo ozimnice in živil. Na nasprotni strani hodnika sta še dva prostora, pralnica in likalnica perila ter kurilnica. Tam je tudi vhod na teraso pritlične etaže. Površina celotne etaže je 93,70 m2. Garaža je velikosti 30,00 m2 in je dovolj velika za 2 vozili in orodje.

Glavni vhod v bivalni del hiše in sicer v 1. nadstropje in mansardo, je z zadnje strani hiše. V teh dveh etažah je 5 sobno stanovanje.

V obeh etažah prevladuje eleganca, prefinjenost in kvalitetna izvedba.

Ob vhodu je urejen garderobni predprostor, ki nato prehaja v hodnik. Tla prekriva kakovostna keramika.

S hodnika vodi široko in položno zidano stopnišče v mansardo in v pritlično etažo s kletnimi prostori. Vstop iz stopnišča v stanovanjski in kletni del etaže je pregrajen s steklenimi vrati.

S hodnika je vhod v kuhinjo z jedilnico, dnevno sobo, mladinsko sobo in toaletni prostor.

Čedna kuhinja z jedilnico daje občutek topline in prijetne domačnosti. Njen tloris je razgiban, ima dvojna balkonska vrata, ki vodijo vsaka na svoj balkon. Kuhinjsko pohištvo je lepo, odlično ohranjeno in kvalitetno.

S hodnika vodi dvoje vrat v dnevni prostor z izhodom na balkon z ložo v obliki črke L. Dnevna soba je čudovita, svetla, odprta na vse strani in zelo zelo prijetna! Takoj ob vstopu v dnevno sobo je opaziti eleganco interierja, polepšano z mnogimi drobcenimi detajli. Kakovostna lončena peč s klopjo v kotu sobe ima še posebej privlačen estetski pa tudi energetski učinek. takoj te prešine misel, da bi vsaj za trenutek sedel in se pogrel ob njej!

Ob dnevni sobi je otroška oziroma mladinska soba.

Prek hodnika, z nasprotne strani sob, je toaletni prostor. V njem je tuš, umivalnik in wc.

Velikost bivalnega dela etaže je 92,72 m2, balkonov pa 16,77 m2.

S hodnika vodijo nato stopnice v mansardo. Stopnice so položne, nizke in lahko premagljive. Na pregibu stopnišča je vgrajeno tudi okno.

V mansardi so tri sobe in sicer dve spalnici, delovna soba ter toaletni prostor. Razen v delovni sobi in kopalnici, poševnin skorajda ni. So popolnoma nemoteče in komaj opazne.  

Spalnici sta svetli, zračni in prijetni, opremljeni sta z okusnim in kvalitetnim pohištvom v stilu, kakršnega veleva podeželsko okolje. Iz ene od spalnic je dostop na odprto ložo.

Toaletni prostor je funkcionalno in zelo lepo opremljen. V kotu je vgrajena velika kopalna kad s tušem, tukaj je še kopalniški element z dvema umivalnikoma, nekaj kopalniškega pohištva ter wc.

Velikost bivalnega dela etaže je 85,74 m2, lože pa 6,45 m2.

Talne obloge: kvalitetna keramika in lamelni parket.

Ogrevanje: centralna kurjava na tekoče gorivo.

Leto gradnje: 1994.   

Hiša je dobro vzdrževana in takoj vseljiva! Oprema je stvar dogovora.

 

Dodatno

 • Dodatno
  Balkon Vrt Terasa Klet Parkirišče
 • Priključki
  Elektrika Voda Kanalizacija

Kontakt

Sporočite nam kaj iščete in obveščali vas bomo o sveži ponudbi!