Podravska - Selnica ob Dravi

Hiša | Dvostanovanjska | 450 m2

299.000 €
 • Transakcija: Prodaja
 • Vrsta nepremičnine: Hiša
 • Tip nepremičnine: Dvostanovanjska
 • Velikost (bruto): 450 m2
 • Parcela: 1498 m2
 • Klet/Shramba: 150 m2
 • Zgrajeno: 1998
 • Adaptacija: 2019
 • Stanje: Obnovljeno
 • Energetska izkaznica: Ni podatka
 • Šifra: HP1650

Opis

V slikoviti Dravski dolini, nedaleč od Maribora, v naselju Selnica ob Dravi, prodamo samostojno in lepo vzdrževano večstanovanjsko hišo, zgrajeno leta 1998, velikosti 450 m². Hiša se nahaja v središču naselja, čisto na koncu slepe ulice, v lepem in mirnem okolju, kar pripomore h kvaliteti bivanja.

Predmet prodaje je celotna posest v izmeri 1.498 m² z dvema parcelama in sicer parcela, na kateri stoji hiša, v izmeri 643 m² ter parcela na kateri je vrt, v izmeri 855 m², ki je tudi gradbena. S tem je dana možnost za gradnjo dodatnega ali samostojnega objekta.  

Hiša obsega tri etaže: pol-klet, pritličje in mansardo. Vsaka etaža je v izmeri 150 m² površine.

V polkletni etaži se nahajajo bivalni prostori, skladišča, kurilnica ter shrambe za živila.

Pred vhodom v polkletno etažo sta dve ločeni garaži za dva avtomobila ter nadstrešni prostor, ki omogoča parkiranje dodatnih dveh avtomobilov.

V etaži so urejeni toaletni prostori, tuš, umivalnik in wc.

Bivalni del etaže vključuje kuhinjo z jedilnico ter veliko dnevno sobo, ki jo je možno zlahka preurediti tudi v spalnico. Kamin, vgrajen v kamnito steno etaže, pa poskrbi za dodatno toploto ter prijetno vzdušje v ambientu.

Vrata iz dnevne sobe se odpirajo na veliko pokrito južno teraso, tako se dogajanje v prostoru lahkotno odpira navzven. V zakotju terase se nahaja zidan kamin, tla so prekrita z venecijanskim tlakom, zastekljen nadstrešek, ki prekriva celotno teraso, pa omogoča prijetno bivanje na terasi prek celega leta.

Na koncu etaže je kurilnica s pečjo za ogrevanje na kurilno olje, dve cisterni za kurilno olje, v vsaki se lahko shrani po 2000 litrov kurilnega olja ter zalogovnik s 500 litri tople vode. Peč je prirejena tako, da ogreva celotno hišo, lahko pa tudi vsako etažo posebej.

V etaži se nahajajo še shrambe za živila ter poseben prostor za hrambo buteljčnih vin, ki služi kot priročna vinska klet. Temperaturo in vlago v tem prostoru uravnava posebna klimatska naprava.  

Vhod v pol-kletno etažo je preko stopnišča iz pritlične etaže ter prav tako iz garaže ali s terase.

 

V pritličju etaže se nahaja trisobno stanovanje. Mimo ribnika in prek lesenega mostička pridemo do glavnega vhoda v stanovanje.

Razvejan hodnik že ob vstopu nakazuje na prostorsko premišljen tloris.

Na severovzhodu etaže je pisarna, ki jo je možno preurediti v spalnico ali sobo.

V severnem kraku hodnika se nahajajo toaletni prostori. Kopalnica je velika in zelo prostorna. V njej se nahajajo kotna kopalna kad s tušem, kopalniški element z dvema umivalnikoma, bide ter velika kopalniška omara. Prostor ob kopalnici služi kot pralnica in sušilnica perila. V njem je tudi wc.

Na jugovzhodni strani etaže se nahajata dve lepi in svetli sobi. V prvi je spalnica, ki ima izhod na balkon in čudovit pogled na Pohorje in pohorske gozdove. Spalnici pripada zasebni toaletni prostor s tušem, umivalnikom in wc-jem.

V drugi, precej veliki sobi, je trenutno otroška soba.

Hodnik se polagoma razširi in elegantno prevesi v drugi del etaže, kjer je velika in zelo prijetna dnevna soba, na koncu katere je jedilnica ter za vogalno steno etaže sodobno opremljena kuhinja.

Zahodni izhod iz dnevne sobe in jedilnice vodi naravnost na vrt in k bazenu, južni izhod pa na veliko pokrito teraso in od tam prav tako na vrt.

V okviru dnevne sobe se nahaja še zamaknjen več-kotni prostor, predviden kot igralnica za igro otrok.

Ambientalna razporeditev prostorov v pritličnem delu etaže je funkcionalna in prefinjena! Etažo odlikuje odprtost prostorov, neovirano prehajajo eden v drugega, se dopolnjujejo med seboj ter lahkotno prehajajo v zunanje bivalne in zelene površine.

 

Tloris prostorov v mansardi je soroden tlorisu v pritličju, vendar je dokaj odprt, tako da se v njem nahaja le dvosobno stanovanje. Vhod v mansardo na severni strani hiše je popolnoma ločen in speljan prek zunanjih stopnic. Mansarda je skoraj v celoti  pohodna in normalne stojne višine.

V vzhodnem delu mansarde se nahaja soba. Za desnim vogalom hodnika je kopalnica s tušem in wc-jem. Prostor ob kopalnici je v celoti preurejen v garderobo odrtega tipa.

Zares enkratno lego pa ima spalnica v jugovzhodnem delu mansarde. Z balkona spalnice se odpira čudovit panoramski pogled na vrhove Pohorja. Svežina zelenih pohorskih gozdov poleti, pozimi pa romantična pohorska idila in razsvetljena pohorska smučišča: Pisker, Partizanka, Videc ter v daljavi Bellevue, prepričajo vsakogar.

Velika dnevna soba ima prav tako kot za otroško igralnico, sledi jedilnica ter za vogalom še neopremljen prostor za kuhinjo.

 

Hišo obdaja čudovit vrt z raznovrstnim okrasnim drevjem in mogočnimi iglavci. Na vrtu je možnosti za sprostitev in uživanje na prostem, za rekreacijo, zabavo in druženje s prijatelji, zares veliko. V leseni pokriti lopi z zastekljenimi okni lahko za veliko leseno mizo poseda večje število gostov. Tu je še prostor za piknik, lopa za vrtno orodje ter kompostarna.

Ribnik je zelo lep okras in popestritev vsakega vrta. Pretočna vodna črpalka neprestano dovaja svežo vodo in omogoča, da v njem živi veliko živo pisanih rib.

Bazen posebej doprinese k obilju in udobju vrta. Kolektorji na vrtu ogrevajo vodo v bazenu, kar podaljša možnost uporabe bazena še daleč v jesen. Okolica bazena je tlakovana s kamnitimi ploščami in namenjena za poležavanje na udobnih ležalnikih, s katerih je v poletnih večerih lepo opazovati tudi sončni zahod.  

 

Hišo odlikuje kvaliteta bivanja in komoditeta, občutna na vsakem koraku. Razlogov za udobje in dobro počutje je veliko.

 

Celoten objekt je kvalitetne izvedbe.

Pol-kletna etaža je klasične gradnje z betonsko opeko, med tem ko so bivalni prostori pritličja in mansarde montažne izvedbe in z Demit fasado.

Okna so plastična z zasteklitvijo termopan.

Talne obloge v pol-kletni etaži so keramične, v pritličju in v mansardi pa lamelni parketi in keramika.

Ogrevanje je na centralno kurjavo na kurilno olje. Za ogrevanje tople vode je poskrbljeno s kolektorji na strehi.

Kritina je Tegola z bakrenimi kleparskimi izdelki, obnovljena leta 2019.

 

Po dogovoru obstaja možnost, da se v račun prodajne cene sprejme tudi stanovanje.

 

 

 

 

Dodatno

 • Priključki
  Elektrika Voda Kanalizacija
 • Ogrevanje
  Olje

Kontakt

Sporočite nam kaj iščete in obveščali vas bomo o sveži ponudbi!