Podravska - Slovenska Bistrica

Hiša | Samostojna | 210 m2

184.500 €
 • Transakcija: Prodaja
 • Vrsta nepremičnine: Hiša
 • Tip nepremičnine: Samostojna
 • Velikost (bruto): 210 m2
 • Parcela: 1523 m2
 • Št. spalnic: 6
 • Zgrajeno: 2004
 • Stanje: Novejša gradnja
 • Opremljenost: Delno opremljeno
 • Energetska izkaznica: Ni podatka
 • Šifra: HP1648

Opis

Lokacija nepremičnine: naselje Stari Log, Občina Slovenska Bistrica. Naselje leži na ravnini Dravskega polja, ima izjemno ugodno prometno povezavo z urejeno cestno in železniško infrastrukturo (železniška postaja Pragersko, pomembno železniško vozlišče za mednarodni promet). Približno 5 minut vožnje je iz naselja Stari Log do priključka na avtocesto A1.

V bližnjem Pragerskem in prav tako v naselju Črešnjevec se nahaja osnovna šola. Na Pragerskem se nahajajo pošta, ambulanta, lekarna, cerkev in več trgovin z živili.

V bližnji okolici se nahaja veliko kulturnih znamenitosti in izletniških točk: Botanični vrt TAL 2000, akumulacija Črete, Ptujska Gora z romarsko cerkvijo, grad Štatenberg, staro mesto Ptuj in Ptujske Terme, Kočno – najlepša slovenska vas  2006, Maribor in Mariborsko Pohorje, grad Slovenska Bistrica …

Oddaljenost do bližnjih naselij in mest:

Pragersko – 3,5 km (po pešpoti približno 15 minut hoje)

Slovenska Bistrica – 7 km

Maribor, smučišča na Pohorju – pribl. 27 km

Ptuj, Terme Ptuj – 20 km

Ptujska Gora z romarsko cerkvijo – 12 km

Grad Štatenberg – 12 km

Terme Zreče – 35 km

Boč – 20 km

Okolica hiše je skrbno urejena. Obdana je s čudovitim vrtom z okrasnim in raznovrstnim sadnim drevjem (češnje, jabolka, slive ter vinska trta). Z vitamini se tako lahko oskrbite kar na domačem vrtu, še posebej takrat, ko dozorijo maline, robide in borovnice. Vzhodno polovico vrta zavzemajo velike travnate površine, ki omogočajo veliko gibanja in uživanje v naravi. Privoščite si lahko jutranjo telovadbo na prostem, ki daje energijo za ves dan. Vrt je pravi raj tudi za otroke. V varnem zavetju doma imajo na razpolago veliko možnosti za igro, sproščeno tekanje po travniku, za raziskovanje in opazovanje.

 

Ob hiši se nahaja zelenjavni vrt v dveh toplih gredah, zraven pa stoji majhna lesena uta za spravilo vrtnega orodja. V bližnjem vodnjaku se zbira deževnica za zalivanje vrta, na parceli pa stoji še vodnjak s pitno vodo ter vrtni kamin.

Čisto na koncu parcele se nahaja še manjši objekt, za katerega je pridobljena lokacijska informacija. V njem so trenutno fitnes naprave ter poseben prostor za hrambo koles in orodja. 

 

Hiša je razdeljena na dva funkcionalna in enako velika dela, na pritličje in mansardo.

Po želji ju je možno ločiti v dve popolnoma samostojni stanovanjski enoti.

 

Z avtomobilom se lahko pripeljemo tik do vhoda v hišo. V pritlični del hiše vstopimo skozi večji pokrit nadstrešni prostor, kjer je parkirišče za avtomobil. Zadnja stran nadstrešnega prostora je zastekljena in je namenjena za sušenje in shrambo zloženih drv, ki so tako vedno pri roki.

 

Ob vhodu v pritličju je manjši predprostor, od koder vodijo vrata v kurilnico. Za prijetno ogrevanje vseh bivalnih prostorov služi novejša peč na drva znamke Vaillant, ki je kombinirana z možnostjo ogrevanja na elektriko. 300-literski zalogovnik tople vode poskrbi, da tople vode nikoli ne primanjkuje.

 

Sledi hodnik, katerega stene so ponekod dekorirane z zanimivimi motivi. Na začetku hodnika se nahaja soba, ki je trenutno shramba za razne predmete. Na tleh je položen laminat, okna so lesena, dvoslojna. Eno okno je obrnjeno na severovzhod, drugo na zahod, skozi oba pa se odpira lep pogled na vrt in sadovnjak.

V nadaljevanju hodnika z zahodne strani je vstop v spalnico. Spalnica je velika, lepa in svetla. Par oken je obrnjen na zahod, s pogledom na okrasno drevje in sadovnjak. Na tleh je položen parket. Pregradna stena v spalnici navidezno ločuje prostor v dva samostojna dela. V večjem je spalnica, v manjšem pa se trenutno nahaja priročna pisarna, ki jo je možno hitro in enostavno preurediti v prostor za shranjevanje oblačil, ki ga v hiši vselej primanjkuje.

 

S severne strani hodnika je vhod v kopalnico. Kopalnica je obložena s keramiko, ima veliko kopalniško okno in je svetla in zračna. V vogal kopalnice je vgrajena kopalna kad, nasproti nje je umivalnik, za nizko pregradno steno pa se nahaja wc. V kopalnici je dovolj prostora za pralni in sušilni stroj.

 

Na koncu hodnika se vzpenjajo zidane stopnice, ki vodijo v mansardo, istočasno pa se   odpira zanimiv prehod v kuhinjo ter z druge strani v dnevno sobo.

 

V kuhinji se nahajajo kuhinjska niša s kuhinjskimi elementi, kuhinjski pult in jedilnica z veliko jedilno mizo za več-člansko družino. Iz jedilnice je izhod na teraso. Na prehodu iz kuhinje v dnevno sobo se je potrebno malce ustaviti. Pozornost pritegne čudovit kamnin, estetsko vgrajen v zid iz klesanega kamna. Kamin izstopa v prostoru in deluje kot nekakšna centralna točka. Lahko ga opazujemo tako iz kuhinje in jedilnice, kot tudi iz dnevne sobe. Ob hladnejših večerih je prijetno posedati ob kaminu in prisluhniti prasketanju plamenov, ob večerji v jedilnici ali iz udobnih naslanjačev v dnevni sobi. Še posebej v zimskih mesecih pričara prijetno vzdušje in domačnost ter pripomore k udobju in kvaliteti bivanja.

Dnevna soba ima nepravilen in razgiban tloris, z več stenami in številnimi okni. Skozi balkonska vrata je vstop na prostorno teraso, ki jo obdaja okrasno drevje. Dnevna soba je pravi raj dobrega počutja in sprostitve!

 

Zidane stopnice vodijo v mansardo, kjer so dnevna soba, predprostor, štiri spalnice in kopalnica.

Ob vstopu v mansardo se najprej odpre velika in svetla dnevna soba, ki jo krasi leseni tram, posebej pa izstopa dimnik iz klesanega kamna. V vzhodnem delu mansarde se nahajata dve spalnici, iz obeh pa vodijo vrata na balkon, od koder se odpira čudovit panoramski pogled na bistriško Pohorje na zahodu in na Boč na jugozahodu. Večji predprostor ob dnevni sobi naprej povezuje drugo stran mansarde, kjer se nahajata dve spalnici in kopalnica. Obe spalnici imata izhod na balkon, s prelepim pogledom na vrt s sadovnjakom ter bližnje gozdove in travnike. V kopalnici se nahajata dva umivalnika, tuš kad in wc.

 

Mansarda je normalne stojne višine in skoraj v celoti pohodna. Razen ob strešnih oknih v mansardi skorajda ni poševnin.

Hiša je kvalitetne gradnje, ogrevana s centralno kurjavo na drva, z možnostjo ogrevanja na elektriko. Vsi prostori so suhi in zračni, brez vlage ali plesni.

Talne obloge so parket, hrastov in kostanjev laminat in keramika.

Okna imajo termopan zasteklitev, v pritličju so lesena, dvo-slojna znamke AJM, v mansardi so vgrajena strešna okna VELUX.

Streha je opečna BRAMAC.

Fasada je toplotno-izolacijske izvedbe.

Objekt je priključen na elektriko, vodovod, telefon in CATC.

Urejena je zunanja tri-prekatna greznica.

 

Dodatno

 • Priključki
  Elektrika Voda Greznica Telefon Kabelski priklj.
 • Ogrevanje
  Drva Talno gretje

Kontakt

Sporočite nam kaj iščete in obveščali vas bomo o sveži ponudbi!